Rýži propláchneme horkou vodou, necháme okapat, osmahneme na dvou lžících oleje, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. Maso použijeme vařené, pečené nebo grilované kuře, slepici, krůtí maso apod. Cibulku a špek nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme nakrájené maso, opečeme, přidáme oloupané a na větší kousky nakrájené žampióny a opět osmahneme. Jakmile žampióny pustí šťávu, přidáme krájená loupaná rajčata (čerstvé nebo z plechovky), osolíme, okořeníme kmínem, muškátovým květem, podusíme, vsypeme sterilovaný hrášek, promícháme a nakonec smícháme dohromady s uvařenou rýží. Rizoto na talířích posypeme strouhaným eidamem nebo parmezánem.
Tip: Žampióny můžeme vyměnit v sezóně za čerstvé hříbky, nebo místo nich můžeme nadrobno nakrájet hlívu ústřičnou.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek